reviews

PVC en laminaat: onderhoudsarme vloeren die
tegen een stootje kunnen

Vroeger stonden PVC en laminaat gelijk aan plastic fantastic. Het waren kille vloeren zonder enige sfeer. Maar tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor dit hoogwaardige materiaal.

Geen wonder, want de vloeren zijn bijna niet van echt te onderscheiden. Daarnaast zijn ze duurzaam, onderhoudsarm en geluiddempend.

Ideaal voor winkels en kantoren, maar ook voor thuis. Zeker als je niet zo’n poetser bent.

PVC-vloer of laminaat kopen

Ons PVC en ons laminaat zijn allebei klikvloeren met een houtlook of een andere geprinte toplaag. Maar er zijn ook grote verschillen. Het belangrijkste verschil zit ‘m in de nieuwste generatie PVC die je bij Zaanbever vindt: PVC Wtech.

“PVC Wtech? Wat is dat?”

PVC Wtech is luxe PVC vloer die eruitziet als een echte houten vloer met noesten en nerven. Maar de vloer kent niet de nadelen van hout. PVC is slijtvast, vochtbestendig en krasvast. Heel geschikt voor woonkamer, winkel en kantoor. Wtech PVC is sterk door de constructie van drie lagen: onderop een laag van 1,5 millimeter kurk, vervolgens een composiet tussendrager en bovenop een PVC toplaag met voelbare houtnerf. Dit maakt de vloer ook heel stabiel. Egaliseren is niet nodig. PVC Wtech geleidt uitstekend en is daarom bijzonder geschikt voor vloerverwarming met een lage temperatuur. Lekker zuinig stoken, dus.

Alles op een rijtje

PVC WtechLaminaat
Ondervloermag een beetje onregelmatig zijnmag een beetje onregelmatig zijn
Geluidgeluiddempendgeluidgevend
Uitstralingnatuurgetrouw, met voelbare houtnerfnatuurgetrouw, geen voelbare houtnerf
Onderhoudalleen maar stofzuigen en dweilen, vocht is geen probleemalleen maar stofzuigen en dweilen, vocht meteen verwijderen
Duurzaamheidgaat lang mee, kan gerecycledvervangen na ca. 10 jaar, kan niet gerecycled
Zelf leggengeen probleemgeen probleem
Bijkomende kostengeentussenvloer

Wil je een houtlook? Of liever graniet of beton?

Je kunt kiezen uit duizend-en-één mogelijkheden. De houtdessins zijn verkrijgbaar in verschillende tinten. Maar we hebben ook betonlook, zandsteen of graniet. Bijna elke uitstraling is mogelijk. Dat is het voordeel van PVC-vloeren en de laminaatvloer.

Vloerverwarming met PVC of laminaat: een ideaal huwelijk

Een ander voordeel is de perfecte match met vloerverwarming. En dat komt goed uit, want veel woningen en appartementen worden tegenwoordig standaard geleverd met die warmtebron. Vroeger kon je alleen maar kiezen voor kille plavuizen op je vloerverwarming, maar vandaag de dag kun je je hart ophalen aan PVC en laminaat:

 • het materiaal geleidt de warmte optimaal, dus je krijgt een hoog warmte-rendement
 • het werkt nauwelijks, dus je loopt geen risico op naden of bobbels
 • het geeft de mogelijkheid om vloerverwarming als hoofdverwarming te gebruiken, dus je hebt geen radiatoren meer nodig
Laminaat vloer

En je zit nooit meer in de olie

“PVC en laminaat zijn heel geschikt voor mensen die druk-druk-druk zijn”, zeggen we bij Zaanbever wel eens. Gekscherend bedoeld natuurlijk, maar toch zit er wel een kern van waarheid in: je hoeft niet te poetsen om PVC en laminaat in goede conditie te houden.

 • Wijnvlekken, nagellakremover, gemorste vingerverf? Geen probleem, de toplaag beschermt de vloer. Een doekje erover en klaar.
 • PVC heeft geen naden, dus dat is helemáál praktisch: vocht en vuil hopen zich niet op en de vloer is waterdicht.
 • Een houten vloer moet je één keer per week dweilen met beschermende vloerzeep, wil je ‘m mooi houden. Een PVC- of laminaatvloer kun je gerust een weekje overslaan. Of twee.

Samengevat: de vloeren hebben de uitstraling van een echte houten vloer of beton, zonder dat je er veel aan hoeft te doen.

Mijn partner en ik hebben het contact met het personeel van Zaanbever als zeer prettig ervaren. De klantvriendelijkheid zorgde dat wij weloverwogen een juiste keuze voor een vloer konden maken. Daarnaast werd er regelmatig contact onderhouden over de levering en het leggen van de vloer. Vragen waren bespreekbaar, waardoor wij nu met tevredenheid naar de PVC-vloer in ons huis kijken.

– Ilse Doornekamp en Rutger Hendriks, Uitgeest

Meer reacties

PVC en laminaat laten leggen of zelf leggen?

Bij het leggen van een vloer komt veel kijken.

 • Is de ondergrond van beton of hout?
 • Komt de nieuwe vloer over de bestaande vloer te liggen?
 • Heb je vloerverwarming? Of wil je die misschien aan laten leggen?
 • Welke legrichting wil je: in de lengte, in de breedte, diagonaal?
 • Hoeveel vierkante meters en hoeveel ruimtes?

Zaanbever regelt het hele traject. Van inspectie vooraf tot het leveren, plaatsen en afwerken van de vloer. Ideaal als je zelf geen zin of geen tijd hebt. En vooral fijn als je gezegend bent met twee linkerhanden.

Ben je een handige Harry en heb je de tijd, het gereedschap en de kennis om zelf je vloer te leggen? Wij adviseren je graag.

Kom vooral eens bij ons langs

In onze showroom in Beverwijk staan grote showborden die een mooi beeld geven van alle mogelijkheden.

Heb je een vraag of wil je gewoon meer informatie? Dat kan ook. Vul het formulier hiernaast in en je hoort binnen twee werkdagen van ons.

  Naam*

  Email*

  Telefoonnummer*

  Wat kunnen we voor je doen?*

  Neem code over:captcha