reviews

Houten vloer schuren: jouw vloer weer tot in de
puntjes verzorgd

Een houten vloer gaat jaren mee, maar hoeft er niet oud en bejaard uit te zien.

Vlekken, krassen, deuken? Zaanbever weet er wel raad mee. We zorgen ervoor dat jouw vloer binnen enkele dagen weer glundert.

Vloeronderhoud: leg je vloer lekker in de watten

Je bent zuinig op je houten vloer. Het was een flinke aankoop, dus je wilt er zo lang mogelijk van genieten. Je dweilt de vloer met een speciale zeep. Elk jaar zet je hem in de olie. Je plakt goede viltjes op de stoelpoten. En je stofzuigt regelmatig om krassende zanddeeltjes te voorkomen. Maar hoe voorzichtig je ook bent: na verloop van tijd gaat de vloer toch achteruit. Het hout verliest zijn karakter. Of je vloer raakt beschadigd door steentjes, hondennagels of Lego-blokjes. In zulke gevallen maken wij jouw vloer weer tiptop in orde.

Intensief reinigen: als schuren nog niet hoeft

Soms heeft je vloer alleen maar een diepe reiniging nodig om er weer als nieuw uit te zien. Zaanbever schrobt je vloer brandschoon met de PowerScrubber. De naam zegt het al: het is een schrobmachine die van wanten weet. De machine verwijdert met gemak het hardnekkigste vuil van houten vloeren. Na het schrobben brengen we een nieuwe olielaag aan. De vloer is binnen één dag weer schoon, fris en in topconditie.

Stofvrij schuren houten vloer

Houten vloer laten schuren

Heeft de vloer meer nodig dan een flinke borstelbeurt? Kies dan voor vakkundig schuren.

 • We schuren de vloerdelen helemaal schoon, vlak en kaal
 • We vullen open noesten en scheuren op met vloeibaar hout
 • We werken de vloer af met olie of lak naar keuze

Veel klanten kiezen op zo’n moment ook voor een nieuwe look.

“Een nieuwe look? Kan dat ook?”

Jazeker. De vloer wordt immers helemaal kaal geschuurd, dus je kunt kiezen voor een totaal andere stijl.
Wil je van donker eiken naar whitewash?
Wil je van een zijdeglans naar een matte finish?
Wil je je houten vloer laten lakken in plaats van waxen?
Geef je wensen maar door. Negen van de tien keer kunnen we jouw plannen prima uitvoeren.

En de plinten leveren we gegrond, gelakt en gekit

Wil je meteen nieuwe plinten laten plaatsen? Bestel ze tegelijk met je schuurbeurt. We hebben keus uit veel maten en modellen. Je verfkwast kan in de verpakking blijven: we leveren de plinten gegrond en afgelakt, en we plaatsen ze gekit en al. Na de schuurbeurt hoef jij alleen de kamer maar opnieuw in te pakken. Klinkt dat niet relaxed?

Niet verwacht dat het zo mooi zou worden
“Beste Sjors en Denise
Bij deze wilde ik jullie onze complimenten overbrengen voor het herstellen van onze parketvloer. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat we niet hadden verwacht dat het resultaat zo mooi zou zijn! Ik heb Rob niet meer kunnen spreken vanmiddag, maar willen jullie hem bedanken voor zijn vakmanschap. Het is fijn om te zien dat iemand zo veel passie heeft voor z’n werk.”
– Ronald en Marjan Schavemaker, Assendelft

Meer reacties

Reparatie van vloerdelen

Vlekken van een lekkende bloempot, putjes van naaldhakken, een brandplek: wij vervangen ook delen van je vloer. Ook die kapotte plank midden in de kamer. Dus: is die lelijke plek al een tijdje een doorn in het oog? We herstellen de schade zonder dat je kleurverschil ziet. Het is alsof de vloer altijd al zo geweest is.

Wij zijn van Team ASO: Alle Stof Opzuigen

Zaanbever gebruikt de modernste machines met sterke afzuigsystemen. We werken 99,6% stofvrij. Dat is belangrijk voor je gezondheid, maar ook heel fijn voor je huis: je hoeft niet bang te zijn voor dagenlang neerdwarrelend houtstof. Ga daarom ook niet zelf schuren. Natuurlijk is het verleidelijk om met een schuurmachine van de bouwmarkt aan de slag te gaan. Maar hoe goedbedoeld deze apparaten ook zijn: de afzuiging is abominabel. Om van de schuurprestaties nog maar te zwijgen.

Doe-het-zelven kan je vloer zelfs ruïneren. Zeker als je geen vaste hand hebt, of weinig geduld.

Kies voor een specialist. Daar krijg je geen spijt van

Bel of mail ons, dan komen we graag langs voor advies. En je bent natuurlijk ook welkom in onze showroom in Beverwijk.

Heb je een vraag of wil je gewoon meer informatie? Dat kan ook. Vul het formulier hiernaast in en je hoort binnen twee werkdagen van ons.

  Naam*

  Email*

  Telefoonnummer*

  Wat kunnen we voor je doen?*

  Neem code over:captcha