Bauwerk Parkett

Bauwerk Parkett: duurzaam Zwitsers design

Geschikt voor vloerverwarming

Behandeld tegen vuil, vocht en vlekken

Honderden mogelijkheden

Bauwerk Parkett houdt van vooruitgang

Al meer dan 80 jaar is het Zwitserse bedrijf koploper in de parketwereld.
‘Gewoon’ een mooie vloer ontwikkelen? Daarvoor komen ze hun bed niet uit. Bauwerk gaat voor durchdachtes Design: de perfecte balans tussen vorm, functie en levensduur.
Zonder poespas, met precisie. En dat zie je terug in hun collecties.

Direct naar de collecties >

320 parketvloeren, 11 edel houtsoorten, 57 kleuren, 6 oppervlakte behandelingen en 6 structuren

Met het brede aanbod van Bauwerk kun je onbeperkt spelen. De verhouding, de legrichting en de afwerking van de planken geven de sfeer die jij wilt.

Je hebt ruime keuze in lange en korte vloerdelen, brede en smalle planken, tientallen legpatronen en verschillende afwerkingen.

Wil je de lichtinval versterken of juist een gezellig hoekje maken? De looplijnen accentueren, of de grens tussen wonen en werken benadrukken?

Het kan. In elke ruimte, en zelfs in de badkamer.

Bauwerk Casapark
Bauwerk Formpark
Bauwerk Studiopark

Vloerverwarming? Geen probleem

Zwitserland loopt voor in de ontwikkeling van vloerverwarming met hout.
Vloerverwarming is daar eerder regel dan uitzondering. Bauwerk Parkett innoveert sinds de jaren 70 met de combi hout + vloerverwarming. Het bedrijf is de expert op dit gebied.

Al hun vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming. Je kunt tot 2 graden lager stoken dan je gewend bent: de gevoelstemperatuur blijft hetzelfde. De tweelaags parketvloer met geleidend HDF heeft zelfs een weerstand van 0,049 m2 K/W, en dat is zeer ruim binnen de Nederlandse norm.

Trouwens: ook vloerkoeling is welkom onder een Bauwerk vloer.

Leefbestendig en gemakkelijk te onderhouden

Alle Bauwerk parketvloeren zijn voorzien van oppervlaktebehandelingen die het hout beschermen tegen slijtage en vervuiling. Het voorkomt krassen, en kleine ongelukjes veeg je makkelijk weg.

Natuur geolied

Olie beschermt de vloer en behoudt de natuurlijke, matte uitstraling. De slipweerstand is optimaal. Een geoliede vloer heeft 1 tot 2 keer per jaar onderhoud nodig. Eenvoudig zelf te doen.

Mat gelakt

Afgewerkt met 7 ultra matte laklagen. De kleurvaste laklaag beschermt het parket tegen water en vocht. Een gelakte parketvloer vereist geen speciale zorg of onderhoud.

Extra beschermd met B-Protect®

B-Protect®, een uitvinding van Bauwerk, beschermt het parket optimaal. De vloer behoudt zijn natuurlijke uitstraling en je hoeft ‘m niet te onderhouden. De laklaag geeft het hout een onbehandeld uiterlijk.

Genoeg gepraat over Bauwerk: dit zijn de vloeren

Of bezoek onze showroom voor het echte werk

B-Protect®: onzichtbare bescherming

De innovatieve oppervlaktebehandeling B-Protect® van Bauwerk zet de nieuwe standaard in het lakken van parket: Optisch verschilt B-Protect® nauwelijks van natuurlijk, onbehandeld hout; functioneel biedt het alle voordelen van een klassieke laklaag.

  • Bauwerk B-protect foto 1
  • Bauwerk B-protect foto 2

Bauwerk Casapark

Casa is een royale plank, met een lengte van 2 meter 20. Verkrijgbaar in de breedtes 139, 181 en 209 mm. Je kunt de planken doorlopend in dezelfde breedte laten leggen, of in een levendige combinatie van meerdere breedtes.

Bauwerk Trendpark

Trendpark is een smalle, lange plank. Zonder v-groef, dus de vloer heeft een strakke uitstraling. Verkrijgbaar in veel kleuren en afwerkingen, en ook in used look. Daarnaast heel geschikt voor vloerverwarming.

Bauwerk Formpark

Formpark is de plank die je zelf had willen bedenken. Het idee is verbazingwekkend eenvoudig, maar bijzonder innovatief: met twee parketformaten leg je 27 verschillende patronen. Ook verkrijgbaar in miniformaat, voor kleine ruimtes.

Bauwerk Unicopark

Unico = uniek. Die naam is bewust gekozen. Met de planklengte tot 4 (!) meter en de verschillende breedtes krijgt de vloer alle ruimte om z’n natuurlijke structuur en karakter te laten zien. Het is de ideale vloer voor villa’s, landhuizen en lofts.

Bauwerk Studiopark

Met het formaat van 1700 x 150 mm is Studiopark ideaal voor plaatsing in kleinere ruimtes. De v-groef aan de lange rand benadrukt subtiel de lengte van de plank, waardoor een ruimtelijk effect ontstaat. De inbouwhoogte is beperkt, dus ideaal voor renovaties.

Bauwerk Cleverpark

De Cleverpark is een echte alleskunner. De vloer past in elke ruimte, biedt een breed spectrum aan kleuren, houtsoorten en oppervlakken en is ook verkrijgbaar met Bauwerk Silente-technologie. Ideaal voor kantoor, thuiswerkplek, appartementencomplex en de kinderkamer.

Bauwerk Silverline

De exclusieve planken van de Silverline zijn zorgvuldig geselecteerd van bijzondere eiken die rechtop staan. Door de zaagwijze van de planken ontstaan ​​fijne rechte lijnen in de lengterichting. Planken in deze onderscheidende sorteringen en een lengte van bijna 3 meter zijn heel ongewoon.

Benieuwd naar de vloeren in het echt?

Snappen we. Een vloer wil je voelen en van dichtbij zien. Kom langs of maak een afspraak, dan helpen we je graag verder.

En: bestel het gratis Bauwerk-magazine.
Het magazine is catalogus, lookbook en inspiratiebron in één. Je ontvangt het per post

Zaanbever - Bauwerk Artwork magazine