reviews

Houten vloer kopen? Wij hebben de vloer die jij wilt. Of we maken ‘m voor je

Een houten vloer bepaalt de totale sfeer in je huis. Je gaat niet over één nacht ijs als je er eentje uitkiest.

Zaanbever snapt dat. Daarom vragen we eerst uitgebreid naar jouw vloerwensen, je woonsituatie en je smaak. Vervolgens zetten we alle mogelijkheden voor je op een rijtje.

Zo hoef jij alleen nog maar de plussen en de minnen af te wegen en weet je zeker dat je de komende jaren goed zit.

Waarom een houten vloer?

Een houten vloer brengt leven in de brouwerij. Letterlijk, want je haalt de natuur van buiten naar binnen. Een houten vloer laat je huis stralen zonder dat je er moeite voor hoeft te doen. Elke houten vloer is uniek, want elk vloerdeel heeft een andere nerf en een ander tekening. Je loopt geen enkel risico dat je buren hetzelfde parket hebben. Een houten vloer gaat jaren mee en wordt steeds mooier. Net zoals een leren jas. Een plekje hier, een groefje daar: de vloer krijgt meer karakter naarmate de tijd verstrijkt.

Lamelparket of massief hout?

Houten vloeren zijn verkrijgbaar in twee soorten: lamelparket en massief hout.

Lamelparket

 • heeft de uitstraling van massief hout
 • heeft een toplaag van hardhout en een onderlaag van multiplex
 • is geschikt voor vloerverwarming
 • gaat minstens 20 jaar mee, maar kan bij de dikste toplaag ook makkelijk de 50 jaar halen
 • is ecologisch verantwoord, eenvoudig zelf te leggen

Lamelparket heet ook wel duoplank, samengestelde plank, multiplank of plank-met-toplaag.

Massief hout

 • plaatsen we verlijmd én vernageld, om uitzetting en krimp te voorkomen
 • is ideaal bij een renovatie, een reparatie of een uitbreiding van een bestaande vloer zoals een uitbouw, aanbouw of serre
 • is bij Zaanbever standaard leverbaar als eikenhout vloer, en op bestelling in andere houtsoorten

De vraag naar massieve vloerdelen is de laatste jaren sterk afgenomen. Dit komt door de grote voordelen van lamelparket. Wil je tóch liever een massieve vloer? Geen probleem, dat regelen we met plezier voor je.

Op een rijtje

Bauwerk Parkett

Bauwerk Parkett is de koploper onder de houten vloer met vloerverwarming. De B-Protect®-afwerking maakt de vloer onderhoudsvrij en supersterk, met behoud van de natuurlijke, matte uitstraling.

Duoplank

Lamelparket
De duoplank is een samengestelde vloerplank met de uitstraling van een massieve vloer. Ecologisch verantwoord, stabiel en geschikt voor vloerverwarming.

Visgraat en patroon

Een parketvloer met een patroon geeft extra schwung aan je huis. Visgraat, blokkenpatroon, Hongaarse punt? Aan jou de keus. En vloerverwarming is geen probleem.

Massief hout

Massief houten vloer
Zaanbever levert 99% van de houtsoorten ook in massief hout. Dit is een uitkomst bij renovatie of uitbreiding van een bestaande vloer: we hebben altijd de houtsoort die naadloos past.

Geverfde houten vloeren

Houten vloer geverfd
Nergens anders te koop: The Painted Collection. Geverfde houten vloeren met een strakke of verouderde touch. Prachtig voor cafés, boetieks, herenhuizen en industriële lofts.

Visgraat vloer, blokkenpatroon of brede vloerdelen?

Met hout kun je alle kanten op. Letterlijk. Je kunt het in de lengte leggen, maar ook diagonaal, overdwars, als visgraatparket of in een blokpatroon. Heb je iets moois bedacht? Leuk, we zijn benieuwd! Je kiest de houtsoort, de kleur en de veroudering. Wij maken de vloer voor je.

Zo komen we tot een vloer die niemand heeft. Onze parketteurs maken het vervolgens tot in de puntjes in orde. Het zijn echte vakidioten en ze gaan pas naar huis als ze 200% tevreden zijn.

100% tevreden
“Beste Sjors In september 2018 is onze vloer Bordian gelegd, in ons nieuw verbouwde woning in Kortenhoef. Wat een geweldig mooie vloer! Wij zijn 100% tevreden en zijn er ontzettend blij mee! Een van de eerste dingen die bezoek bij binnenkomst zegt is: “Wat een prachtige vloer”. Dat is een groot compliment.

Ook over jullie goede service zijn wij zeer tevreden. Na wat complicaties met onze ondervloer waren jullie zeer bereidwillig om met ons mee te denken om tot een goed resultaat te komen. En dat is gelukt! Wij hebben dat zeer gewaardeerd.

Dank jullie wel!!”
– Otto en Ineke

Meer reacties

Wil je vloerverwarming? Dat kan ook

Veel mensen denken dat vloerverwarming en een houten vloer niet samengaan. Maar de meeste van onze houten vloeren zijn prima te combineren met vloerverwarming.

Zaanbever werkt al meer dan 20 jaar samen met JK Vloerverwarmingssystemen. We zijn zo goed op elkaar ingespeeld dat onze agenda’s naadloos op elkaar aansluiten. Zo verlies jij geen tijd.

Je hoeft geen aparte installateur in te schakelen en wij zorgen voor de afstemming. En Zaanbever is je eerste en enige aanspreekpunt.

Onderhoud: een makkie

“Een houten vloer vraagt veel onderhoud”, horen we wel eens. Maar dat is gelukkig een fabeltje. Een houten vloer onderhouden betekent: één keer per week dweilen met vloerzeep en één keer per jaar behandelen met olie of wax. Dat laatste kan Zaanbever trouwens ook voor je doen. En met een gelakte vloer hoef je helemaal niks aan onderhoud te doen.

En de prijs van houten vloeren?

Die is afhankelijk van verschillende factoren:

 • houtsoort (eiken, teak, wengé, …, …)
 • vloertype (massief of lamelparket, dikte van de toplaag, breedte)
 • patroon (recht, visgraat, anders)
 • vloeroppervlakte (aantal vierkante meters)
 • afwerking (olie, wax, lak, geborsteld, gerookt, geverfd)
 • vloerverwarming (ja of nee)

Zaanbever koopt groot in en produceert in ruime oplages. Hierdoor zijn zelfs exclusieve vloeren betaalbaar voor het grote publiek. Elke vloer is verkrijgbaar in een eigen prijsklasse: Value, Mainstream of Premium. Wij hebben een houten vloer voor elk budget.

Houten vloerHouten Vloer Haarlem

Snelle levering

Het grootste deel van ons assortiment ligt altijd op voorraad. Grote kans dat je volgende week al weet welke vloer bij jou thuis komt te liggen. Dat is helemaal handig als je de vloer zelf wilt leggen.

En heb je speciale wensen? Dan maken we de vloer zoals jij dat wilt. Roken, borstelen, schrapen, verouderen, logen: het zijn allemaal technieken die een heel ander vloerbeeld geven.

Zo maken wij precies wat je zocht, maar wat je nog nergens kon vinden.

Kom een kijkje nemen

Je kunt van alles lezen over houten vloeren, maar je wilt ze natuurlijk vooral zien en voelen. In onze showroom in Beverwijk staan grote showborden die een mooi beeld geven van alle mogelijkheden.

Heb je een vraag of wil je gewoon meer informatie? Dat kan ook. Vul het formulier hiernaast in en je hoort binnen twee werkdagen van ons.

  Naam*

  Email*

  Telefoonnummer*

  Wat kunnen we voor je doen?*

  Neem code over:captcha