Onderhoud

Reinigen en Onderhoud

Een houten vloer heeft verzorging en bescherming nodig: met goed onderhoud behoudt uw vloer zijn prachtige uitstraling en is een lange levensduur gegarandeerd. U kunt dit op diverse manieren uitvoeren:

Droog reinigen:
Met een stofzuiger of stofwisser kunt u de vloer stof- en zandvrij houden. Het gebruik van een riante deurmat van goede kwaliteit is essentieel voor een goede bescherming van de vloer. Zand en vuil zijn de voornaamste oorzaken van slijtage van en krassen in de houten vloer.
Voorzie meubelen van viltjes om de vloer te beschermen.

Nat reinigen en onderhoud:
Een houten vloer kan gewoon nat gereinigd worden met vloerzeep. Hier wordt deze niet alleenlekker schoon en fris van; de zeep laat ook een beschermlaagje achter bij het drogen. 1-2 x per maand is afdoende, maar elke dag kan ook.
Zaanbever levert de handige vloerspray mopset van Bona waarmee u dit snel en eenvoudig kunt doen en tevens kan de vloermopset gebruikt worden om gemakkelijk de onderhoudsolie of onderhoudswas aan te brengen.
Afhankelijk van het gebruik en belasting van de houten vloer dient deze minimaal 1x per jaar dun en gelijkmatig in de onderhoudsolie gezet te worden. Véél belopen plekken, zoals de keuken, 2x per jaar onderhouden. Gelakte vloeren kunnen worden onderhouden met een polish.

Schrobben-groot onderhoud:
Sterk vervuilde vloeren hoeven tegenwoordig niet meer per se geschuurd te worden.
Schrobben met een speciale parketschrobmachine, de PowerScrubber, geeft uw vloer weer die prachtig nieuwe uitstraling.
Voordelen:
* Hoge kostenbesparing
* In 1 dag uit te voeren
* Vloerdikte blijft gelijk

Schuren:
Indien uw vloer niet meer in aanmerking komt voor schrobben, dan kan deze geschuurd worden. De vloer wordt dan volledig kaal geschuurd, waarna de volledige afwerking opnieuw wordt opgebouwd.
U kunt dan opnieuw kiezen voor lak of olie in de kleur die u wenst.

TIPS:

* Vuil en zand werken als schuurpapier. Stofzuig daarom de vloer regelmatig of gebruik hiervoor een stofwisser.
* Plaats bij de ingangen goede inloopmatten: Wij kunnen u de juiste adviseren en leveren. Lét op, sommige matten bevatten weekmakers die schade kunnen aanbrengen aan uw vloer!
* Plaats viltjes onder alle meubelen en til ze op als ze verplaatst moeten worden.
* Pas op met schoeisel voorzien van naaldhakken en leren zolen, deze kunnen schade aanbrengen aan uw houten vloer.
* Bij een lage relatieve luchtvochtigheid kan het zinvol zijn om een luchtbevochtiger aan te schaffen om de houten vloer optimaal in conditie te houden. Vooral in de winter kan de  luchtvochtigheid in huis sterk dalen en kunnen er krimpnaden ontstaan. Zorg voor een luchtvochtigheid van 55% tot 65 %, dit is eenvoudig te controleren met een hygrometer.
* Plaats zonodig een luchtbevochtiger in de ruimte.
* Gebruik de juiste hulpmiddelen. U bereikt hiermee het beste resultaat met de minste inspanning.
* Gebruik nooit gewone huishoudelijke reinigingsmiddelen of goed bedoelde middeltjes van de supermarkt.
* Laat nooit plassen water of ander vocht op de vloer staan, maar verwijder deze snel.

Noot!
Een vloer is een gebruiksvoorwerp, en kan nooit geheel vrij blijven van lichte krasjes en beschadigingen. Leef erop en geniet van uw vloer. Door hem te gebruiken wordt een houten vloer met de jaren eigenlijk alleen maar mooier.

Voor het exacte onderhoud voor uw vloer leest u verder op onderstaande links van het merk waarmee uw vloer is afgewerkt.

 

reviews


15-10-2015

“Beste Sjors,

De vloer is prachtig! Wij willen je bedanken voor de goede service!

Jan en Marleen

PS: Hierbij een kleine Zeeuwse versnapering voor jullie..”


13-12-2015 (visgraat verouderd)

Fijne zaak waar je netjes geholpen wordt. We kregen een stukje vloer mee om thuis te bekijken, er werd ons de mogelijkheid geboden om een gelegde vloer te komen bekijken en ze namen de tijd om ons goed te adviseren. Wat ons betreft een aanrader!

S. Dijcker

 

Alle reviews >

Kom snel langs voor

onze aanbiedingen!