Vloeren leggen

 

Zelf leggen:

Het leggen van een houten vloer is een klus die veel mensen zelf willen uitvoeren. In dat geval kunnen wij u uitstekend informeren en met behoud van uw garantie kunt u zelf aan de slag. Het is leuk en dankbaar werk en het scheelt natuurlijk in de kosten.

Laten leggen:

Zaanbever kan het leggen en afwerken in zijn geheel voor u verzorgen, onze ervaren en gediplomeerde parketteurs in vaste dienst voeren het werk vakkundig en bekwaam, geheel naar uw wens uit.

 

 

Massieve planken:
Toepassing: Niet in appartementen en op vloerverwarming.
Deze worden, zonder uitzondering, altijd verlijmd. De houten delen worden verlijmd op 12mm spaanplaat, deze spaanplaten tussenvloer ligt op zijn beurt ook verlijmd op de zand/cement dekvloer. In geval van een bestaande houten ondervloer wordt de spaanplaat vast geschroefd.

Voor toepassing op andere ondervloeren zoals plavuizen, anhydriet, linoleum, kurk, etc. hebben wij voor u de juiste aanvullende informatie.


Traditioneel parket (patroon vloeren)

Denk aan visgraat, Hongaarse of Weense punt etc. Toepassing: Niet geschikt voor appartementen met geluidsnormering. Het leggen van deze vloeren kunt u beter aan de vakman overlaten. Alleen professionals met veel ervaring kunnen deze klussen foutloos uitvoeren.

Deze vloeren kunnen alleen verlijmd worden toegepast. Traditioneel parket is ook mogelijk op vloerverwarming.

Multiplanken (of lamelvloeren)
Toepassing: In principe voor elke situatie.
Deze vloeren kunnen zowel “zwevend” (los) als “verlijmd” (vast) gelegd worden. Bij zwevend leggen worden de delen op een dunne tussenvloer gelegd, bijvoorbeeld foam of op Timbermate. Deze methode is eenvoudig uit te voeren en neemt veel minder tijd in beslag dan bij verlijmen. De kosten zijn dan ook vaak veel lager. Wanneer deze vloeren zwevend gelegd worden kunnen zij enigszins veren, licht schotelen en/of kraken, indien dit niet gewenst is kan ervoor worden gekozen de delen toch te verlijmen.

Indien er spraken is van vloerverwarming die toegepast wordt als hoofdverwarming, is verlijmen van de Multiplanken vereist, in dit geval worden de delen rechtstreeks verlijmd op de zand/cement dekvloer.


Noot 1:
Bij plaatsing in een appartement met een geluidsnormering van 10dB dient er als tussenvloer de Sound-ex 22 toegepast te worden. Deze tussenvloer wordt geleverd met een keuringscertificaat van TNO.

Noot 2:
Wanneer de vloerverwarming slechts als bijverwarming dient kunnen de Multiplanken ook zwevend gelegd worden.

 

reviews


juli 2016

78m² eiken duo plank kant & klaar behandeld, fam. Starreveld

“Wij zijn enorm bij met onze nieuwe vloer.

Speciale dank ook aan Rob, die een fantastische klus heeft geklaard!

Dank nogmaals voor de prettige sfeer waarin een en ander tot stand is gekomen.”


14-12-2015

Beste Denise,

Vloer is uitstekend gelegd door een echte vakman en we zijn tot op heden zeer tevreden.

Mijn dank,

Rodney Heldoorn

 

 

 

Alle reviews >

Kom snel langs voor

onze aanbiedingen!