Afwerking

 

Een vloer is een gebruiksvoorwerp, en kan nooit geheel vrij blijven van lichte krasjes en beschadigingen. Leef erop en geniet van uw vloer. Door hem te gebruiken wordt een houten vloer met de jaren eigenlijk alleen maar mooier.

 

Lak of olie
De keuze voor een gelakte vloer, of een vloer die is afgewerkt met hardwaxolie is belangrijk.
Om na te gaan welke afwerking het beste bij u past, is het belangrijk om een aantal dingen te weten.

Lak
Een goede lak is sterker en slijtvaster dan een hardwaxolie en vraagt minder onderhoud. Het sluit de vloer bijna volledig af voor vocht en is zeer goed bestand tegen vlekken van vloeistoffen en lichte huishoudelijke chemische stoffen. De lakken van tegenwoordig verkleuren minder en zijn ook verkrijgbaar met een zeer matte uitstraling.

Een goede lak staat garant voor jaren lang plezier zonder veel onderhoud.

Olie en Hardwaxolie:
Een olie of hardwaxolie is verreweg het meest gekozen product voor de afwerking van een houten vloer. Door de zeer matte en natuurlijke uitstraling én de mogelijkheid om met veel kleuren te werken blijft dit product onverminderd populair.

Door deze vloeren periodiek te onderhouden blijven ze in topconditie en behouden ze hun prachtige uitstraling.

In geval van beschadiging en vlekken kunnen deze vloeren meestal gemakkelijk worden hersteld.


Handige linkjes
Voor het exacte onderhoud voor uw vloer leest u verder op onderstaande links van het merk waarmee uw vloer is afgewerkt.

Reinigen en Onderhoud:
Een houten vloer heeft verzorging en bescherming nodig: met goed onderhoud behoudt een houten vloer zijn prachtige uitstraling en is een lange levensduur gegarandeerd. Met een stofzuiger of stofwisser kun je de vloer stof- en zandvrij houden. Het gebruik van een riante deurmat van goede kwaliteit is essentieel voor een goede bescherming van de vloer. Zand en vuil zijn de voornaamste oorzaak van slijtage en krassen van de houten vloer.

Voorzie meubelen van viltjes om de vloer te beschermen, maar til ze altijd op om ze te verplaatsen.

Nat/vochtig en droog reinigen:
Een houtenvloer kan gewoon nat gereinigd worden, hier wordt hij weer lekker schoon en fris van en het draagt bij aan de bescherming, ook draagt dit natuurlijk bij aan een goede hygiëne. Reinigen dient ook te gebeuren als voorbereiding op het aanbrengen van een onderhoudsmiddel.

Dweil met een lichtvochtige mop of dweil, en pas op dat er niet teveel water op de vloer wordt aangebracht, wring daarom de mop of dweil altijd goed uit. Hiermee voorkomt u schade aan het parket (uitzetten en zwellen) en de afwerklaag.

Afhankelijk van het gebruik en belasting van de houten vloer dient deze minimaal 1x per jaar dun en gelijkmatig in de onderhoudsolie gezet te worden. Véél belopen plekken, zoals de keuken, 2x per jaar onderhouden. Gelakte vloeren kunnen worden onderhouden met een polish.


Praktische tips:

  • Vuil en zand werken als schuurpapier. Stofzuig daarom de vloer regelmatig of gebruik hiervoor een stofwisser
  • Plaats bij de ingangen goede inloopmatten: Wij kunnen u de juiste adviseren en leveren. Lét op, sommige matten zijn gemaakt van weekmakers die schade kunnen aanbrengen aan uw vloer!
  • Plaats viltjes onder alle meubelen, maar verschuif ze nooit als ze verplaatst moeten worden.
  • Pas op met schoeisel voorzien van naaldhakken en leren zolen, deze kunnen schade aanbrengen aan uw houten vloer.

 

reviews


“Wij zijn zeer tevreden over de vloer en zijn blij dat jullie hem op tijd konden leggen!”


mei 2016

40 m² Eiken onbehandeld, fam. Maas te Beverwijk
” De vloer is af en ja, ja de olie zit er op! We zijn erg blij dat we de kleur van de vloer nog later konden wijzigen, want bij nader inzien oogt een lichte vloer lekker ruimtelijk en neutraal”

Alle reviews >

Kom snel langs voor

onze aanbiedingen!